De Beste Terrassen in Ede: Geniet van de Zomer

Terras in Ede

Ede, gelegen op de Veluwe, biedt niet alleen prachtige natuur en culturele bezienswaardigheden, maar ook een scala aan gezellige terrassen waar je kunt genieten van een hapje, een drankje en het mooie weer. Of je nu een inwoner bent of gewoon op bezoek, de terrassen van Ede bieden voor elk wat wils. In dit artikel nemen we je mee langs enkele van de beste terrassen van de stad.

Waarom Ede de Perfecte Plek is voor een Terrasbezoek

Ede combineert het beste van beide werelden: stedelijke voorzieningen en natuurlijke schoonheid. De stad heeft een bruisend centrum met tal van winkels, cafés en restaurants, maar is ook omgeven door groene landschappen en bossen. Dit maakt het de perfecte plek om te ontspannen op een terras, of je nu houdt van stadsgezichten of liever geniet van de natuur.

Top Terrassen in het Centrum van Ede

1. Grand Café de Reehorst

Gelegen in het hart van Ede, biedt Grand Café de Reehorst een prachtig terras waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken. Het menu varieert van smakelijke lunchgerechten tot uitgebreide diners, en de sfeer is zowel ontspannen als stijlvol.

  • Adres: Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede
  • Aanrader: Probeer de huisgemaakte bitterballen en een glas lokaal gebrouwen bier.

2. Café Zeldzaam

Café Zeldzaam is een geliefd café met een groot terras direct aan het Marktplein. Het is de perfecte plek om mensen te kijken terwijl je geniet van een kop koffie of een verfrissend biertje. Het café biedt ook een uitgebreide kaart met lekkere gerechten.

  • Adres: Grotestraat 62, 6711 AM Ede
  • Aanrader: De clubsandwiches zijn een favoriet onder de vaste gasten.

3. Brasserie de Kade

Deze brasserie ligt op een steenworp afstand van het centrum en biedt een prachtig uitzicht op het water. Het terras van Brasserie de Kade is een rustige oase waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Geniet van verse visgerechten en een goed glas wijn.

  • Adres: Parkweg 2, 6717 LT Ede
  • Aanrader: De mosselen in witte wijnsaus zijn een absolute aanrader.

Terrassen met Natuurlijke Omgeving

4. Restaurant Buitenzorg

Op zoek naar een terras midden in de natuur? Restaurant Buitenzorg is de plek voor jou. Gelegen aan de rand van het Edese Bos, biedt dit restaurant een adembenemend uitzicht op de groene omgeving. Het is de perfecte plek om na een wandeling te ontspannen met een kop koffie of een smakelijke maaltijd.

  • Adres: Arnhemseweg 501, 6711 HT Ede
  • Aanrader: De wildgerechten zijn seizoensgebonden en worden sterk aanbevolen.

5. Theehuis ’t Paviljoen

Theehuis ’t Paviljoen ligt in het prachtige Sysseltbos en is geliefd bij wandelaars en natuurliefhebbers. Het terras biedt een rustige ambiance en heerlijke thee- en koffievarianten. Daarnaast kun je er genieten van zelfgebakken taarten en lichte lunches.

  • Adres: Bosrand 28, 6718 ZN Ede
  • Aanrader: De huisgemaakte appeltaart is beroemd in de omgeving.

6. Planken Wambuis

Dit iconische restaurant ligt net buiten Ede en biedt een warm en uitnodigend terras met uitzicht op de heide en bossen. Planken Wambuis is populair bij zowel lokale bewoners als toeristen. Het menu biedt een breed scala aan gerechten, van traditioneel Nederlands tot internationaal.

  • Adres: Verlengde Arnhemseweg 146, 6731 BT Otterlo
  • Aanrader: Probeer de pannenkoeken met spek en stroop voor een authentieke Nederlandse ervaring.

Tips voor het Bezoeken van Terrassen in Ede

Wees Op Tijd

Tijdens de zomermaanden kunnen de terrassen in Ede snel vol raken, vooral tijdens de weekenden. Het is aan te raden om op tijd te gaan of van tevoren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Kleed Je Luchtig

Het weer in Nederland kan onvoorspelbaar zijn, maar tijdens warme dagen is het verstandig om luchtige kleding te dragen. Vergeet ook niet zonnebrandcrème en een hoed mee te nemen om jezelf te beschermen tegen de zon.

Geniet van Lokale Specialiteiten

Veel van de terrassen in Ede bieden lokale specialiteiten aan, van Veluwse bieren tot regionale gerechten. Maak van de gelegenheid gebruik om iets nieuws te proberen en te genieten van de culinaire hoogstandjes die de regio te bieden heeft.

Neem de Fiets

Ede en de omliggende gebieden zijn uitstekend bereikbaar per fiets. Door de fiets te nemen, kun je gemakkelijk van het ene terras naar het andere hoppen en tegelijkertijd genieten van de mooie fietsroutes die de regio te bieden heeft.

Conclusie

Ede is een fantastische plek om te genieten van de zon en een drankje op een van de vele gezellige terrassen. Of je nu in het stadscentrum wilt vertoeven of de voorkeur geeft aan een natuurlijke omgeving, er is voor ieder wat wils. Dus pak je zonnebril en kom naar Ede om te ontdekken waarom deze stad zo geliefd is bij terrasliefhebbers.

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij Onze Gemeenschap!

Wil je deelnemen aan discussies, exclusieve inhoud ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van de laatste updates? Registreer je vandaag nog!

Sluit je aan bij Onze Gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Verken gerelateerde artikelen en verhalen